Przepis pochodzi z Zeszytu 29 obiadów na luty nr 2 /2010 -Kuchnia domowa Lucyny Ćwierczakiewiczowej .
Prosta i bardzo smaczna .Polecam bardzo .Ja następnym razem dodam tylko odrobinkę cukru mniej .
Sama w sobie jest pyszna ,ale z dodatkiem np papryki ,pietruszki smakuje wybornie
Przepis podaję w oryginale
Składniki :
1 mała główka białej kapusty
3 marchewki
1 cebula
1/4 szklanki oleju
1/4 szklanki cukru
1/4 szklanki octu
1/4 szklanki wody
1 łyżka musztardy
1 łyżka soli
ja dodałam jeszcze pieprz
Przygotowanie :
Kapustę bardzo drobno poszatkować ,dodać marchew utartą na grubych oczkach i cebulę pokrojoną w cieńkie półkrążki .Z octu ,cukru ,soli i wody ugotować zalewę i gorąca zalewą zalać warzywa ,po czym bardzo delikatnie wymieszać ,dodając olej i musztardę .Pozostawić do ostygnięcia i wstawić do lodówki na 10 godzin .Po tym czasie sałatka jest gotowa do jedzenia .
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz