http://www.ewawachowicz.pl/przepisy,4,75 html
Składniki :
1/2 kg pieczarek
1 łyżka masła
1 por
1 puszka czerwonej fasoli
3 łyżki majonezu
natka pietruszki
sol ,pieprz
Pieczarki obrać i pokroić w plasterki .Usmażyć na maśle .na mocno rozgrzanej patelni.
Przełożyć do miski ( ja odsączam z nadmiaru tłuszczu na papierze ) Dodać drobno pokrojony por .( zmięknie w kontakcie z gorąca pieczarką ) .Wymieszać z odcedzoną fasolą ,majonezem i posiekana natką pietruszki .W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem .Udekorować gałązką pietruszki
Ja doprawiam pieczarki odrobiną vegety i często zamiast natki dodaję dużo szczypiorku .Nawet z polowy składników wychodzi solidna porcja dla jednej osoby
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz