Tym razem polecam fasolkę - pyszną fasolkę .
Przepis pochodzi z gazetki Prześlij Przepis - Pyszne Zapiekanki wydanie specjalne 2/2012
Przepis podaję w oryginale
Składniki :
20 dkg fasolki szparagowe ,może być mrożona
4 łyżki majonezu
4 łyżki gęstej kwaśnej śmietany
sól i pieprz
pęczek koperku
tłuszcz do formy
Przygotowanie
1.Fasolkę myjemy i usuwamy końce ( ja dałam mrożoną w kawałkach ) .Gna półmiękko w lekko osolonym wrzątki .Odcedzamy .
2.Przygotowujemy sos : koperek myjemy ,osuszamy papierowym ręcznikiem i drobno siekamy .Majonez mieszamy ze śmietaną ,a następnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem .Wsypujemy koperek ,mieszamy
3.Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem ( pominęłam ) .Wkładamy fasolkę i równomiernie polewamy sosem majonezowo - śmietanowym .Pieczemy około 20 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 C
Zrobiłam z połowy porcji ,żeby przekonać się jak to smakuje i to był błąd .Było zdecydowanie za mało
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz